Vers voor de Pers

Voor persvragen, interview verzoeken en aanvullend beeldmateriaal staan wij 24/7 klaar om deze te beantwoorden natuurlijk. Bel of whatsapp Hans op 0639831920 of stuur een e-mail naar hans@globalfilmfactory.nl

Algemene informatie:

Wij maken de speelfilm o.a. voor Sophia TV en in het Erasmus-MC Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. In het Erasmus-MC Sophia Kinderziekenhuis leveren dag en nacht ruim 1.200 medewerkers in een kindvriendelijke omgeving topzorg aan kinderen en hun ouders. Centraal daarin staat de passie, liefde en bevlogenheid van de Erasmus Crew en de beste kwaliteit en veiligheid van zorg. Iedere patiënt die zij helpen jong of ouder, ziek, gezond of gezond met een beperking heeft recht in het Erasmus-MC op de allerbeste zorg en behandeling. Dat is waar het Erasmus-MC al meer dan 25 jaar voor staat. Hier ligt de passie en visie en werken de helden van het Erasmus iedere dag keihard om de zorgverlening naar een toekomst te brengen waar zij iedere patiënt nog beter kunnen helpen om gezond te blijven. Want echt leuk is het natuurlijk nooit als je moet worden opgenomen in het ziekenhuis. Toch doen zij in het Erasmus-MC Sophia Kinderziekenhuis er alles aan om het verblijf van de patienten zo goed mogelijk en met een team positieve verzorgers en specialisten leuk te houden.

25 jaar geleden is hiervoor Sophia TV opgezet om de kinderen afleiding te geven tijdens de opnames en behandelingen. Een geweldige groep vrijwilligers onder leiding van Annelies Blom draaien hun handen daar niet voor om. Sophia TV organiseert naast TV uitzendingen ook heel veel evenementen zoals Sophia’s Got Talent en zijn er wekelijks optredens voor de kids. Na het maken van twee video films Het geheim van Sophia deel 1 en 2 die bedacht en gemaakt zijn door Sophia TV vrijwilliger Danny Bliek is het idee ontstaan voor het maken van een echte speelfilm voor alle kinderen in de wereld ziek of gezond.

Waar gaat Het geheim van Sophia over?

Het geheim van Sophia gaat over dromen. Dromen over een mooie wereld waarin alles wat je wilt mogelijk is. Twee zieke kinderen (Jada Borsato & Sepp Ruiters) beleven spannende avonturen in het verleden en het heden op hele bijzondere plaatsen.

In de kinderspeelfilm Het geheim van Sophia spelen patienten en Sophia TV presentatoren samen met bekende acteurs zoals Pamela Teves, Richard Spijkers, John Jones, Arjan Smit e.v.a

In 2017 is het idee ontstaan om een Het geheim van Sophia om te toveren in een bioscoop film voor alle kinderen in de hoogste kwaliteit (HDR 4K – Dolby 5.1)

Naast Danny Bliek (de schrijver en bedenker) en Yvonne van der Haven (regisseuse en script schrijfster) is Hans van der Hulst als producent aangetrokken. Hans heeft met Global Film Factory voor de professionals op gebied van techniek en acteurs gezorgd.    En heeft de financiële verantwoordelijkheid genomen om deze droom film op het hoogste niveau te brengen. De speelfilm Het geheim van Sophia is natuurlijk gratis beschikbaar voor alle Kinderziekenhuizen met een eigen tv kanaal in Nederland en België. Maar het doel is om met onze speelfilm alle kinderen in Nederland en de rest van de wereld even weg te laten dromen zonder zorgen.

Het IFFR (Internationaal Film Festival Rotterdam)

Wij waren ontzettend blij dat het IFFR onze crowdfunding promotie videoclip Het geheim van Sophia met een duet van Jeffrey Sabeel & Jada Borsato heeft vertoont op hun internationale film festival. De steun van kleine en grote sponsoren hebben ervoor gezorgd dat wij onze echte kinderspeelfilm in december in de Pathé Bioscoop De Kuip Rotterdam in premiere laten gaan. Vanaf maart is Het geheim van Sophia via Ziggo als eerste Nederlandse kinderfilm in HDR 4K in Nederland en België te zien voor alle kinderen en meekijkende “oudere” kinderen.

Dromen maken geen verschil – Ziektes maken geen verschil – Alleen grote mensen maken verschil – Daarom is de film Het Geheim van Sophia speciaal gemaakt voor kinderen.